تاریخ انتشار : چهارشنبه 22 دی 1400 - 18:09
52 بازدید
کد خبر : 190652

رکورد جهانی بیشترین مدت پرواز شکاری

رکورد جهانی بیشترین مدت پرواز شکاری

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به بیان برخی دستاوردها و آمارهای نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس پرداخت. به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی در گفت‌وگو با روزنامه «جوان» گفت: بیشترین مدت پرواز شکاری در عملیات‌های جنگی دنیا در یک برخاست و نشست هواپیما مربوط به هواپیمای اف ۱۴ ایران

رکورد جهانی بیشترین مدت پرواز شکاری

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به بیان برخی دستاوردها و آمارهای نیروی هوایی در دوران دفاع مقدس پرداخت.

به گزارش ایسنا، امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی در گفت‌وگو با روزنامه «جوان» گفت: بیشترین مدت پرواز شکاری در عملیات‌های جنگی دنیا در یک برخاست و نشست هواپیما مربوط به هواپیمای اف ۱۴ ایران با پنج بار سوختگیری هوایی و به مدت ۱۴ ساعت پوشش هوایی توسط سروان خلبان یدالله خلیلی و سروان خلبان محمد مسبوق به منظور حفظ توان صادرات نفت و اسکورت نفتکش‌ها در خلیج‌فارس در سال ۱۳۶۴ صورت پذیرفته است. در طول دفاع مقدس بیش از ۵۰ میلیون کیلوگرم بار و مهمات توسط هواپیماهای ترابری نیروی هوایی برای پشتیبانی از رزمندگان اسلام حمل و جابه‌جا شده است.

وی افزود: بیشترین مسافت طی شده برای بمباران تانک‌های نظامی دشمن بعثی مربوط به بمباران پایگاه‌های هوایی سه‌گانه الولید در نزدیکی مرز اردن با چهار بار سوختگیری هوایی (دو بار بر فراز دشمن در ارتفاع پست) حدود ۴ هزار کیلومتر (رفت و برگشت بوده است.) در طول دوران دفاع مقدس رکورد پروازهای پشتیبانی (سوخت‌رسانی هوایی، حمل مجروحان، رزمندگان و تجهیزات) مربوط به سال ۱۳۶۱ با بیش از ۱۶ هزارو ۴۵۶ پرانه (سورتی) پرواز بوده است. فرزندان ملت در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شش ماهه نخست دفاع مقدس با انجام هزارو ۳۶۴ عملیات هوایی پرواز برون‌مرزی همه مراکز نظامی، تأسیسات زیربنایی و اقتصادی دشمن بعثی را آماج حملات هوایی خود قرار دادند.

جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش اظهار کرد: نیروی هوایی ایران برای توقف ماشین جنگی صدام در خاک وطن در سه ماهه اول جنگ تعداد ۱۰۵ فروند هواپیمای خود را از دست داده و تعداد ۸۷ شهید خلبان تقدیم ایران اسلامی کرده است. اولین هواپیمای پیشرفته روسی که با مسلسل سرنگون شد، هواپیمای میگ– ۲۵ بود که بر فراز آسمان ارومیه توسط هواپیمای اف ۵ به خلبانی محمدرضا زارع‌نژاد (لیدر) و خلبان همراه مجید شعبانی شکار شد. اولین عملیات استشهادی هوایی ایران در تاریخ ۳۰ تیرماه سال ۱۳۶۱ توسط شهید خلبان عباس دوران صورت گرفت. در حالی که می‌توانست هواپیما را ترک کند، اما آگاهانه شهادت را انتخاب کرد و تا آخرین لحظه هواپیما را برای وحشت بیشتر دشمن بر فراز بغداد به پرواز درآورد. اولین هواپیمایی که در دنیا بر اثر موشک فونیکس از فاصله ۲۰ مایلی (۳۸ کیلومتری) منهدم شد، به وسیله هواپیمای اف ۱۴ متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران توسط سرگرد خلبان محمدرضا عطایی و کابین عقب سروان خلبان بهروز پاشاپور در عملیات بازی‌دراز مورخ ۱۹ /۶ /۱۳۵۹ بود.

واحدی گفت: پلی که توسط دشمن متجاوز روی اروندرود ساخته شده بود و از آن برای پشتیبانی لشکر ۱۱ ارتش عراق در خرمشهر استفاده می‌شد، در تاریخ ۱۷ /۲/ ۱۳۶۱ توسط خلبانان جنگنده بمب‌افکن نهاجا (محمود اسکندری و علی‌اکبر زمانی) هدف قرار گرفت و منهدم شد و در نتیجه ده‌ها هزار نفر در عملیات بیت‌المقدس به دلیل مدور شدن راه ارتباطی برگشت، به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند.

وی افزود: در طول جنگ تحمیلی ۳ هزارو ۲۰۴ تیر انواع بمب، ۳۶ هزارو ۵۷۳ بمب خوشه‌ای (بمب لت)، ۱۷۲ تیر موشک و صدها عدد راکت جنگی توسط کارکنان تخریب و خنثی‌سازی لجستیکی نهاجا خنثی و بیش از ۱۰ شهید عالی‌مقام تقدیم ایران اسلامی شده است. هواپیمای جنگنده بمب‌افکن نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در شش ماه نخست دفاع مقدس با انجام هزارو ۳۹۳ عملیات هوایی، نیروهای زمینی و هوایی دشمن را مورد آماج حملات هوایی خود قرار دادند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها